Op zoek naar een onderhoudschilder voor buiten?

Het buitenschilderwerk van uw woning is over het algemeen een van de grootste onderhoudsposten van uw huis. Daar wilt u het liefst niet te veel voor betalen, dat snappen wij heel goed! Daarom hanteren wij een unieke manier van aanpak: Eerst maken wij samen met u, door het inspecteren van al het schilderwerk, een inventarisatie van het schilderwerk en eventuele schadelijke factoren zoals houtrot of bouwtechnische mankementen zoals bijv. een lekke dakgoot of een kapotte pan. Na het verzamelen van alle gegevens ontvangt u van ons een geheel vrijblijvende, op maat gemaakte offerte, waarbij u precies weet waar u financieel aan toe bent, of we maken, als u dat wenst, een zo goed mogelijke inschatting van de kosten en brengen u de werkelijk verwerkte materialen en uren in rekening, zodat u zeker niet te veel betaald. In beide gevallen weet u zeker dat het schilderwerk perfect uitgevoerd zal worden. Wij zorgen ervoor dat deze volledige schilderbeurt een goede basis vormt voor het komende onderhoud. 2 jaar later nemen we opnieuw contact met u op, om een controle uit te voeren waarbij al het schilderwerk word schoongewassen en waar nodig bijgewerkt tegen minimale kosten. Dit herhalen wij elke 2 jaar, zodat uw woning er altijd tip-top bij staat! Het grote voordeel ondervind u wanneer het schilderwerk door de jaren heen zijn glans en kleur (gedeeltelijk) verloren heeft, want door het 2-jaarlijks onderhouden, weet u zeker dat er geen verassingen zijn en betekent het geheel schilderen van uw woning slechts het schoonmaken/ontvetten, licht schuren en het aanbrengen van een nieuwe laag verf. Daar word het onderhoud aan het schilderwerk van uw woning een stuk goedkoper van!

Uiteraard zijn wij er niet alleen voor het schilderen van uw woning: Tijdens het schilderen kunnen wij ook het houtrotprobleem en alle andere problemen oplossen en vervangen we meteen die kapotte dakpan. Met het uitvoeren van de 2-jaarlijkse onderhoudsbeurt kunnen wij meteen even de dakgoten voor u leeghalen en wassen we zelfs uw ramen als u dat wenst.

Buiten schilderen is naast het onderhoud aan uw woning meteen een verfraaiïng van de buitenkant. Zo is het nodige onderhoud meteen een mooie kans om uw huis een nieuwe frisse look te geven! Wij ondersteunen u graag bij het zoeken naar de mooiste kleuren voor uw woning.

Voorbeelden van andere problemen:

 • Lekkende dakgoten heeft vaak als oorzaak dat de soldeerverbindingen of zelfs het zink versleten is. In dit geval verzorgen wij voor u een goede installateur die desnoods de hele goot kan vervangen.
 • klemmende ramen en deuren kan ontstaan door slijtage van de scharnieren, het werken van het hout en foutief geplaatst glas. Passchaven is dan een goede oplossing, maar vaak slechts tijdelijk. Het is beter om evt. de scharnieren te vervangen of het glas op de juiste manier te herplaatsen.
 • houtrot
 • betonrot
 • kapotte pannen zorgen voor inwatering aan de achterzijde van de gootbetimmering en dakplaten. Waardoor er uiteindelijk houtrot zal optreden.
 • ventilatie zorgt voor het afvoeren van vochtige lucht. Juiste ventilatie houd de materialen droog en voorkomt rot.
 • constructiefouten zullen we met advies en behulp van een timmerman repareren.
 • bestrating die bijvoorbeeld te strak onder de onderdorpels is aangebracht ontneemt de nodige ventilatie en zorgt voor houtrot. Voor het aanpassen van dit probleem nemen we contact op met een stratenmaker of kunnen we misschien oplossen door een rij bestrating deels weg te nemen en aan te vullen met bijv. split
 • kapotte of ‘lekke’ ruiten belemmeren de veiligheid en het zicht en kunt u het best laten vervangen. Wij kunnen vrijwel alle soorten en maten glas leveren en plaatsen.
 • slechte kitnaden snijden we uit en vervangen deze door nieuwe kit

Nieuwbouw schilderwerk binnen en buiten:

Bij het bouwen van een nieuwe woning komt heel wat kijken en roept ontzettend veel vragen op. Ook op het gebied van schilderen. Bij gebruik van hout aan en in uw nieuwe woning weet u wél dat het geschilderd zal moeten worden, maar…

 • Wat is de beste verf voor de trap?
 • Wat is de beste verf voor buiten?
 • Welke verf moet ik binnen gebruiken?

Op al deze vragen hebben wij voor u het antwoord. Omdat bij elk van deze vragen het juiste antwoord afhankelijk is van uw wensen en omstandigheden, Geven wij u graag persoonlijk advies. Neem daarom gerust contact met ons op voor een persoonlijke kennismaking.